top of page

Ga van dat dak af!

Het liedje 'Kom van dat dak af' zit echt al de hele dag in mijn hoofd! Hoe zou dat nou komen! ;)

Vanochtend was die opdracht waar ik jullie enkele weken geleden over vertelde! De jubileumfoto vanaf het dak, de basisschool bestaat 20 jaar. Wat was het leuk om te doen zeg! Echt jammer dat het alweer voorbij is :)


Ik was wel wat nerveus ervoor. Wat als de zon schijnt? (helaas scheen de zon! Normaal hou ik heel erg van de zon maar met fotograferen wat minder. Je krijgt harde schaduwen en dat is op een foto niet super mooi. Maar als je ergens geen invloed op hebt, is het wel het weer!).

Wat als de kinderen niet mijn kant op kijken? Wat als ik de kinderen niet stil kan krijgen zodat ik kan aftellen voor de foto? Wat als, wat als.. genoeg 'zorgen' zoals je kunt lezen. Terecht? Nee, totaal niet!!Toen ik aankwam op het schoolplein hadden de ouders van de ouderraad die mij zouden helpen, de getallen 2 en 0 al getekend op het schoolplein. Ik was vorige week even op het dak geweest om te kijken wat de beste plek zou zijn en welk bereik mijn camera heeft. Dus ze wisten al goed waar ze de 20 moesten tekenen.

Dus eerst even een kopje thee gedronken in de lerarenkamer. Vervolgens ben ik het dak op geklommen. Het klinkt stoer zo, maar het was behoorlijk eng! Klein trappetje, gelukkig hielp de aardige conciërge erg goed! Toen ik op het dak klaar stond, hebben de ouders alle kinderen en leraren uit de klassen gehaald. En toen begon de chaos! Er stonden 300 kinderen en pak 'm beet 15 leraren op het schoolplein. De kinderen waren door het dolle heen dus het was een behoorlijke (wel gezellige) drukte! Ik gaf van bovenaf aanwijzingen hoe de kinderen het beste konden staan. De getallen waren wel getekend op het schoolplein, maar van bovenaf zie je het toch het beste. Toen de kinderen eenmaal (lees 10 minuten later) goed stonden, kon de foto genomen worden! De ouders hebben de aandacht getrokken met een grote bel en vervolgens met z'n allen afgeteld. 3, 2, 1: klikken maar!

Natuurlijk heb ik voordat we bij 0 waren al heel wat foto's gemaakt, zodat ik de mooiste kan kiezen voor ze! Naar mijn idee is het goed gelukt! Ik vond het super leuk om te doen!

Toen ik mijn zoontje weer bij opa en oma ophaalde, fietste er kindjes uit de school langs: kijk, dat is de fotograaf!


Trots!53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page