top of page

Deel jezelf in twee!

Nou, dat gaat niet.. Om maar even met de deur in huis te vallen! Soms wilde ik dat het kon, of toch juist niet? Jullie zullen je wel afvragen waar ik het nu weer over heb, haha! Ik heb het over een business starten als je ook thuisblijfmama bent. Dat is soms wel een uitdaging. Je staat vaak in een spreidstand want je wilt natuurlijk veel aan je business werken, maar aan de andere kant ook lekker met je zoontje spelen. Dus hier even een stukje over hoe ik dat ervaar! ( tot nu toe :) )


Ik probeer op maandagochtend altijd even na te gaan wat ik die week allemaal gedaan wil hebben. Aan to-do lijstjes doe ik niet meer, want daar kreeg ik alleen maar 'stress' of 'druk' van. En het laatste wat ik wil, is stress of werkdruk ervaren! Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar sinds ik niet meer in loondienst werk ervaar ik geen stress meer en daar merk ik gewoon erg veel voordelen aan! Dus ik bedenk gewoon wat ik allemaal wil gaan doen, zonder deadline. En vervolgens ga ik na of ik shoots gepland heb staan of andere afspraken. En dan vraag ik aan mijn zoon hoeveel uur hij zelfstandig kan spelen deze week. Grapje, hij is pas 10 maanden, dus praat nog lang niet ;)

Ik plan de meeste shoots in als ik oppas heb. Of als m'n vriend thuis is zodat hij met ons zoontje kan spelen! De shoots zijn dus meestal wel te plannen. Maar de foto's moeten natuurlijk ook bewerkt worden en dat wil ik altijd eigenlijk op de dag van de fotoshoot zelf al doen. Dan zit ik er lekker in en buiten dat, ik ben altijd zelf heel benieuwd en enthousiast! Dus ik heb boven in ons huis in m'n kantoortje ook een speelruimte voor ons zoontje gemaakt. Met de allerleukste speeltjes zodat hij zich zeer vermaakt daar! :)


Wat ik ook erg leuk vind om te doen, is webinars volgen. Die volg ik vaak over Instagram, over google en over fotografie. Die webinars kan je vaak niet zelf plannen dus moet je gewoon op die dag en dat tijdstip met je laptop klaar zitten. Dat gaat soms wel eens de mist in met een baby in huis. Want precies op dat moment wil hij bijvoorbeeld niet alleen spelen...... We hebben op koningsdag wel een mooie loopauto op de kop getikt, gelukkig vindt hij dat erg leuk! Kortom, een business runnen met een baby in huis gaat prima. Als je voor de belangrijke afspraken oppas in de buurt hebt, leuke speeldingen hebt voor de kleine om ze af en toe af te leiden en het allerbelangrijkste, gewoon lekker veel aandacht aan je baby te blijven geven (want dat is belangrijker dan welke business dan ook!)

31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page